Tips bij afsluiten autoverzekering

Iedereen die in Nederland met een auto op de openbare weg wil rijden, moet een autoverzekering hebben. Logisch, want bij een aanrijding kunnen de kosten door schade zo hoog oplopen dat de gedupeerde, indien de veroorzaker van de schade onvermogend is, in dat geval geen schadevergoeding zou kunnen krijgen. En dat is uiteraard niet de bedoeling, vandaar dat in Nederland iedere auto waarmee men op de openbare weg wil rijden, verzekerd moet zijn.
Maar waar moet je opletten bij het kiezen en afsluiten van een autoverzekering? Er zijn een behoorlijk aantal aanbieders van autoverzekeringen en al snel kun je door de bomen het bos niet meer zien. Vandaar dat we u in dit artikel een aantal handige tips willen geven die van pas kunne komen.

Welke dekking?

Bij de aanschaf van een nieuwe auto is het verstandig om te kiezen voor een beperkt allrisk dekking. Zeker als u uw auto total loss rijdt door uw eigen schuld, want de bij de meeste allrisk dekkingen krijgt u dan in het eerste jaar de schade vergoed. Als uw auto tussen de 3 en 8 jaar oud is, is een verzekering met een beperkt casco dekking een goede optie. Let trouwens ook goed op de voorwaarden omtrent schadevrije jaren rijden, die voorwaarden verschillen per autoverzekeraar.

Is een inzittendenverzekering nodig?

Indien u een inzittendenverzekering wilt afsluiten, heeft u de keuze tussen een ongevallen inzittendenverzekering, waarbij een vast bedrag wordt uitgekeerd in geval van overlijden of blijvende invaliditeit, en een schade inzittendenverzekering, waarbij de werkelijk geleden schade wordt vergoed.

Schade in het buitenland opgelopen

Wat de dekking voor schade is in het buitenland kunt u meestal terugvinden op de zogenaamde groene kaart, waarop duidelijk staat aangegeven in welke landen u verzekerd bent door uw autoverzekering.