Vakantie verzekeringen

Toercaravan en vouwwagen verzekering

De caravanverzekering biedt dekking voor schade aan of verlies van de verzekerde caravan. Ook de inhoud en bijbehorende accessoires vallen hieronder. Verzekerd zijn o.a. schade als gevolg van brand, diefstal, verkeersongevallen en andere van buiten komende onheilen. Ook het risico van aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan anderen is meeverzekerd. Dit laatste geldt alleen als de caravan niet achter een motorrijtuig is gekoppeld. Zolang de caravan aangekoppeld en/of “nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand gekomen” is, valt de aansprakelijkheid voor schade aan derden onder de WA verzekering van het trekkende motorrijtuig.

De caravanverzekering is ondermeer uit te breiden met dekking voor uitbouwsels (luifels, voortenten, e.d.).

Vouwwagen

De caravanverzekering biedt dekking voor schade aan of verlies van de verzekerde vouwwagen. Ook de inhoud en bijbehorende accessoires vallen hieronder. Verzekerd zijn o.a. schade als gevolg van brand, diefstal, verkeersongevallen en andere van buiten komende onheilen. Ook het risico van aansprakelijkheid voor schade veroorzaakt aan anderen is meeverzekerd. Dit laatste geldt alleen als de vouwwagen niet achter een motorrijtuig is gekoppeld. Zolang de vouwwagen aangekoppeld en/of “nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand gekomen” is, valt de aansprakelijkheid voor schade aan derden onder de WA verzekering van het trekkende motorrijtuig.

Doorlopende reisverzekering

De Doorlopendereisverzekering biedt dekking voor een groot aantal uiteenlopende risico’s die samenhangen met vakantiereizen. Verzekerd zijn o.a. bagageschade, hulpverlening voor personen, schade aan logiesverblijven en buitengewone kosten. Naar keuze is de verzekering uit te breiden met dekking voor o.a. geneeskundige kosten, ongevallen, repatriëring, vervangend vervoer en rechtsbijstand. Wintersport en andere bijzondere sporten (zoals bergsport en luchtsport) vallen niet onder de standaarddekking, maar zijn tegen meerpremie mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om diverse soorten bijzondere bagage zoals duurdere fietsen, een duikuitrusting of een golfuitrusting mee te verzekeren.

Er is dekking tijdens alle vakantiereizen die maximaal 60 dagen duren.

Doorlopende reis inclusief annulering

De Doorlopende reisverzekering met annulering biedt dekking voor een groot aantal uiteenlopende risico’s die samenhangen met vakantiereizen. Verzekerd zijn o.a. bagageschade, hulpverlening voor personen, schade aan logiesverblijven en buitengewone kosten. Naar keuze is de verzekering uit te breiden met dekking voor o.a. geneeskundige kosten, ongevallen, repatriëring, vervangend vervoer en rechtsbijstand. Wintersport en andere bijzondere sporten (zoals bergsport en luchtsport) vallen niet onder de standaarddekking, maar zijn tegen meerpremie mee te verzekeren. Ook is het mogelijk om diverse soorten bijzondere bagage zoals duurdere fietsen, een duikuitrusting of een golfuitrusting mee te verzekeren. Er is dekking tijdens alle vakantiereizen die maximaal 60 dagen duren.

Naast het risico van de reis zelf is ook het risico van annulering verzekerd. Er is dekking voor annuleringskosten, ongenoten reisdagen en vertrek-/aankomstvertragingen.