Wat is een Begrafenisverzekering?

Het is geen leuk onderwerp, maar er moet toch een keer over nagedacht en gesproken worden. Iedereen wil een mooie uitvaart. Maar hoe kunt u er voor zorgen dat uw begrafenis naar uw wensen verloopt en de kosten hiervoor gedekt zijn, zodat uw nabestaanden niet met hoge kosten achterblijven?
Het antwoord daarop is simpel, een begrafenisverzekering. Een begrafenisverzekering is een verzekering waarbij na het overlijden van de verzekerde een geldbedrag wordt uitgekeerd, of een dienst geleverd wordt. Er zijn verschillende verzekeraars die een dergelijke verzekering aanbieden. Het bedrag dat u betaald gebeurd periodiek, 1 keer per jaar of 3 keer per jaar. Omdat de kosten voor een uitvaart ieder jaar kunnen stijgen is het belangrijk dat uw verzekeraar u op de hoogte houdt van de stijging en uw polis daarop aanpast. Tegenwoordig kost een uitvaart al snel rond de €10.000,-.
Er zijn drie verzekeringsvormen:
– Natura uitvaartverzekering
– Kapitaal uitvaartverzekering
– combinatie uitvaartverzekering

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Begrafenisverzekeringen zijn er in verschillende vormen, zo is er een verzekering die een bepaald kapitaal uitkeert bij overlijden andere begrafenisverzekeringen keren geen geld uit maar leveren diensten, zodat de nabestaanden zelf weinig omkijken hebben naar het afhandelen van de uitvaart van een dierbare. Maar ook een combinatie ervan is mogelijk.
Voor elke vorm kunnen voor- en nadelen bedacht worden. Op deze website kunt u globale informatie omtrent de verschillende vormen vinden.

Kosten van een uitvaart
De kosten van een uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen, wilt u bedraven worden of gecremeerd, wat voor een kist of urn wilt, welke en hoe veel consumpties mogen er genuttigd worden, waar vindt de dienst plaats en ga zo maar door. Op deze website vindt u een overzicht met aandachtspunten en globale kosten van een uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken
Een uitvaartverzekering vergelijken gaat een stuk verder dan alleen op basis van prijs. Zoals u hierboven al kort heeft kunnen lezen komt er veel kijken bij een uitvaart. Reden te meer om u goed (te laten) informeren. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam om uw begrafenisverzekering te vergelijken op basis van afhandeling en welke vrijheden uw nabestaanden hebben bij het maken van keuzes.